BiBB carrièredag

Datum: 9 November 2022

Locatie: KNAW Trippenhuis in Amsterdam

Tijd: inloop vanaf 9:30, plenaire start vanaf ca. 10:30 tot maximaal 18:00


Deadline registratie: 6 oktober 2022
(direct door naar registratieformulier)Waarom deze carrièredag?

Het doel van deze carrièredag is om (jonge) bèta wetenschappers te inspireren en kansen te bieden om zich in de zetten voor de publieke zaak. Deze dag maakt deel uit van een groter initiatief dat wil stimuleren om meer bèta perspectief, en kennis van wetenschap en technologie in Den Haag te verankeren. De 1e editie vindt plaats op 9 november 2022. Het streven is om deze carrièredag jaarlijks te organiseren.

Voor wie?

Ben jij een promovendus, masterstudent of postdoc en heb je een Bèta/techniek-achtergrond? En wil je graag bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke problemen? Schijf je dan in voor deze carrièredag om iets te leren van mensen die een baan in bestuur en beleid hebben gekozen. Krijg inzicht in hun motivatie, welke belangrijke competenties er nodig zijn voor zulk type banen en doe algemene kennis op over voorbeelden van carrières in deze sector.

Programma

De insteek van het programma is interactief & informeel. Het biedt een mix aan van een panelgesprek tot hele persoonlijke verhalen van individuele sprekers met verschillende bèta-achtergronden en in verschillende fases van hun carrière. Enkele keynotes zijn: Eppo Bruins (voorzitter AWTI, voormalig Tweede Kamerlid), Paulien Herder (decaan faculteit Technische Natuurwetenschappen, TU Delft) en Pieter Waasdorp (Directeur Ondernemersklimaat; Ministerie van Economische Zaken en Klimaat). Werp vooral een blik op de bio’s van alle sprekers; zij komen uit de politiek, uit verschillende ministeries en nog veel meer andere (beleids)organisaties. Afsluitend vindt er een gezellige netwerkborrel plaats waar tevens een kleinschalige carrièremarkt met potentiële werkgevers voor je klaar staat om je vragen te beantwoorden of je meer te vertellen over hun type organisatie.

Het programma wordt momenteel samengesteld, en wordt op een later moment op deze pagina opgenomen.

Registratie

Je kunt je tot en met 6 oktober 2022 aanmelden voor deze dag door je te registreren via deze link. Wees er snel bij want er zijn ca 150 plekken beschikbaar. De kosten van deelname bedragen € 15,- p.p. (incl. lunch & borrel).

Contact

Voor vragen kun je per email contact opnemen met: dpchulp@gmail.com.

De organisatie ligt in handen van het BiBB-team.