BiBB carrièredag

De 1e editie van de Bèta in Bestuur & Beleid carrièredag is een groot succes. Bekijk hier de sfeerimpressie.

Ruim 100+ jonge bèta wetenschappers hebben op 9 november in het KNAW Trippenhuis een waardevolle dag ervaren. Vanaf het begin tot het einde is de sfeer enthousiast en heel interactief geweest. De diversiteit aan sprekers die veelal zeer persoonlijke verhalen deelden, hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.

De deelnemers hebben veel inspiratie opgedaan, hun vragen kunnen stellen en nieuwe contacten gemaakt. Dit alles met het doel inzicht te verkrijgen in de motivatie van anderen die werkzaam zijn op het werkveld van politiek, bestuur en beleidsfuncties. Ook is o.a. stil gestaan welke competenties nuttig zijn om te beheersen. De carrièremarkt tijdens de netwerkborrel maakte de boodschap met voorbeelden en vacatureopties van carrières in deze sector compleet.

Stuur ons een mailtje (dpchulp@gmail.com) als je op de hoogte gehouden wilt worden van de volgende BiBB-carrièredag of andere BiBB-initiatieven die in ontwikkeling zijn.


Achtergrond 1e editie BiBB-carrièredag:



Waarom deze carrièredag?

Het doel van deze carrièredag is om (jonge) bèta wetenschappers te inspireren en kansen te bieden om zich in de zetten voor de publieke zaak. Deze dag maakt deel uit van een groter initiatief dat wil stimuleren om meer bèta perspectief, en kennis van wetenschap en technologie in Den Haag te verankeren. De 1e editie vond plaats op 9 november 2022. Het streven is om deze carrièredag jaarlijks te organiseren.

Voor wie?

Ben jij een promovendus, masterstudent of postdoc en heb je een Bèta/techniek-achtergrond? En wil je graag bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke problemen? Schijf je dan in voor de carrièredag om iets te leren van mensen die een baan in bestuur en beleid hebben gekozen. Krijg inzicht in hun motivatie, welke belangrijke competenties er nodig zijn voor zulk type banen en doe algemene kennis op over voorbeelden van carrières in deze sector.

Programma

De insteek van het programma is interactief & informeel. Het biedt een mix aan van een panelgesprek tot hele persoonlijke verhalen van individuele sprekers met verschillende bèta-achtergronden en in verschillende fases van hun carrière. Enkele keynotes zijn: Eppo Bruins (voorzitter AWTI, voormalig Tweede Kamerlid), Paulien Herder (decaan faculteit Technische Natuurwetenschappen, TU Delft) en Robert van der Zwan (MT-lid directie Ondernemersklimaat; Ministerie van Economische Zaken en Klimaat). Werp vooral een blik op de bio’s van alle sprekers; zij komen uit de politiek, uit verschillende ministeries en nog veel meer andere (beleids)organisaties. Afsluitend vindt er een gezellige netwerkborrel plaats waar tevens een kleinschalige carrièremarkt met potentiële werkgevers voor je klaar staat om je vragen te beantwoorden of je meer te vertellen over hun type organisatie.

Het programma is hier in te zien.

Registratie

De registratie is momenteel gesloten en gaat open zodra er meer relevante informatie te delen is over de volgende editie van de BiBB-carrièredag.

Contact

Voor vragen kun je per email contact opnemen met: dpchulp@gmail.com.

De organisatie ligt in handen van het BiBB-team.