Eerdere BiBB-carrièredagen

2023: 2nd edition of the STEM Bèta in Bestuur & Beleid carreer day – fully booked

The second edition of the Science in Governance & Policy career day was a great success! With a wide variety of inspiring speakers, no fewer than 150 participants heard, saw and experienced what it is like to start a career in governance and policy as a science scientist. From a member of parliament to a modeller, a whole range of careers passed by. The European track, which was held for the first time this year, was also received with many positive reactions.

During all presentations and panel discussions, and at the drinks and career fair, the participants were able to ask their questions about the different career paths, the daily activities and experiences of the speakers and attendees. As a BiBB team, we are very satisfied with the positive atmosphere that prevailed and that we were able to bring science scientists a little closer to the world of government and policy!

The link to the programme and bio’s of the speakers is also accessible.

2022: 1e-editie van de Bèta in Bestuur & Beleid carrièredag is groot succes


Wil je een beeld krijgen van de geslaagde 1e BiBB-carrièredag, bekijk dan de aftermovie?!


Ruim 100+ jonge bèta/techniek-wetenschappers hebben op 9 november 2022 in het KNAW Trippenhuis een waardevolle dag ervaren. Vanaf het begin tot het einde is de sfeer enthousiast en heel interactief geweest. De diversiteit aan sprekers die veelal zeer persoonlijke verhalen deelden, hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.

De deelnemers hebben veel inspiratie opgedaan, hun vragen kunnen stellen en nieuwe contacten gemaakt. Dit alles met het doel inzicht te verkrijgen in de motivatie van anderen die werkzaam zijn op het werkveld van politiek, bestuur en beleidsfuncties. Ook is o.a. stil gestaan welke competenties nuttig zijn om te beheersen. De carrièremarkt tijdens de netwerkborrel maakte de boodschap met voorbeelden en vacatureopties van carrières in deze sector compleet.

Stuur ons een mailtje (betainbestuurenbeleid@gmail.com) als je op de hoogte gehouden wilt worden van de volgende BiBB-carrièredag of andere BiBB-initiatieven die in ontwikkeling zijn.

Waarom deze carrièredag?

Het doel van deze carrièredag is om (jonge) bèta wetenschappers te inspireren en kansen te bieden om zich in de zetten voor de publieke zaak. Deze dag maakt deel uit van een groter initiatief dat wil stimuleren om meer bèta perspectief, en kennis van wetenschap en technologie in Den Haag te verankeren. De 1e editie vond plaats op 9 november 2022.

Voor wie?

Ben jij een promovendus, masterstudent of postdoc en heb je een Bèta/techniek-achtergrond? En wil je graag bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke problemen? Schijf je dan in voor de carrièredag om iets te leren van mensen die een baan in bestuur en beleid hebben gekozen. Krijg inzicht in hun motivatie, welke belangrijke competenties er nodig zijn voor zulk type banen en doe algemene kennis op over voorbeelden van carrières in deze sector.

Programma

De insteek van het programma is interactief & informeel. Het biedt een mix aan van een panelgesprek tot hele persoonlijke verhalen van individuele sprekers met verschillende bèta-achtergronden en in verschillende fases van hun carrière. Enkele keynotes zijn: Eppo Bruins (voorzitter AWTI, voormalig Tweede Kamerlid), Paulien Herder (decaan faculteit Technische Natuurwetenschappen, TU Delft) en Robert van der Zwan (MT-lid directie Ondernemersklimaat; Ministerie van Economische Zaken en Klimaat). Werp vooral een blik op de bio’s van alle sprekerszij komen uit de politiek, uit verschillende ministeries en nog veel meer andere (beleids)organisaties. Afsluitend vindt er een gezellige netwerkborrel plaats waar tevens een kleinschalige carrièremarkt met potentiële werkgevers voor je klaar staat om je vragen te beantwoorden of je meer te vertellen over hun type organisatie.

Het programma is hier in te zien.