BiBB carrièredag

Op 22 november 2023 vindt de 2e editie van de Bèta in Bestuur & Beleid (BiBB) carrièredag plaats.

Locatie: KNAW Trippenhuis in Amsterdam.Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar.

Wil je nog meer informative over de succesvolle editie van vorig jaar inwinnen, ga dan naar deze pagina. Je vindt hier o.a. de bio’s van de sprekers en het programma.


Registratie

Je kunt je hier registreren voor de BiBB-carrièredag op 22 november 2023. Deelname kost €15,- (incl. lunch en netwerkborrel).
Let op, het aantal beschikbare tickets is beperkt. Meld je uiterlijk vóór 16 oktober 2023 aan.

Waarom deze carrièredag?

Het doel van deze carrièredag is om (jonge) bèta/techniek wetenschappers te inspireren en kansen te bieden om zich in de zetten voor de publieke zaak. Deze dag maakt deel uit van een groter initiatief om het bèta perspectief, en kennis van wetenschap en technologie in Den Haag te verankeren. De 1e editie vond plaats op 9 november 2022. Het streven is om deze carrièredag jaarlijks of eens per twee jaar te organiseren.

Voor wie?

Ben jij een promovendus, masterstudent of postdoc en heb je een bèta/techniek-achtergrond? En wil je graag bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke problemen? Schijf je dan in voor de carrièredag om te leren van mensen die een baan in bestuur en beleid hebben gekozen en jezelf te oriënteren op carrièremogelijkheden. Krijg inzicht in hun motivatie, welke belangrijke competenties er nodig zijn voor zulk type banen en doe algemene kennis op over voorbeelden van carrières in deze sector.

Programma

De insteek van het dagvullende programma is interactief & informeel. Het biedt een mix van panelgesprekken tot persoonlijke verhalen van individuele sprekers met verschillende bèta-achtergronden die in verschillende fases van hun carrière zijn. Enkele keynotes zijn: Eppo Bruins (voorzitter AWTI, voormalig Tweede Kamerlid), Marjolein Lauwen (Teamcoördinator bij Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Luc Stultiens (Kandidaat Kamerlid, GroenLinks-PvdA). De bio’s van deze en de overige sprekers verschijnt binnenkort op deze pagina. Afsluitend vindt er een gezellige netwerkborrel plaats waar tevens een kleinschalige carrièremarkt met potentiële werkgevers voor je klaar staat om je vragen te beantwoorden of je meer te vertellen over hun type organisatie.

Het programma wordt in de komende weken bekend gemaakt, dus houd deze website en LinkedIn in de gaten.

Contact

Voor vragen kun je per email contact opnemen met: betainbestuurenbeleid@gmail.com.

De organisatie ligt in handen van het BiBB-team.